• Contact

Zuinige benzineauto

Bent u op zoek naar een nieuwe auto en hecht u veel waarde aan de zuinigheid van een auto? Vraagt u zich af wat de zuinigste benzineauto’s van dit moment zijn? Het is logisch dat u wilt weten hoeveel brandstof een auto verbruikt wanneer u een nieuwe auto aanschaft. Een zuinige auto is natuurlijk wat iedereen wil, maar wat is nou een echt zuinige auto? In dit artikel vertellen we alles over zuinige auto’s en hoe u zelf ervoor kan zorgen dat een auto ook echt weinig verbruikt. Benieuwd? Lees dan vooral verder!

 

Wat bedoelen we met de zuinigheid van een auto?

Een zuinige auto. Het is één van de belangrijkste criteria die wij Nederlanders aan een auto hangen. Maar wat bedoelen we nou met een zuinige auto? Een auto verbruikt brandstof om te kunnen rijden. De hoeveelheid kilometers die een auto kan rijden met 1 liter benzine geeft aan hoe zuinig een auto is. Over het algemeen zijn kleine auto’s het zuinigst. Dit omdat de cilinderinhoud kleiner is. Wat iemand zuinig vindt en wat iemand als onzuinig bestempeld verschilt per persoon. Maar grofweg kunnen we zeggen dat een auto die op 1 liter 10 km of minder rijdt niet zuinig is en dat een auto die per 1 liter brandstof zo’n 17 kilometer of meer kan rijden wél zuinig is.


Zuinige benzineauto’s

Zoals gezegd zijn kleine auto’s over het algemeen zuiniger dan grote auto’s. Toch proberen fabrikanten ook grote auto’s natuurlijk zo zuinig mogelijk te maken. Kleine auto’s die bekendstaan om hun zuinigheid zijn:
 
-       Suzuki Celerio 1.0 (2015-2019)
-       Hyundai IONIQ
-       Toyato Yaris 1.5 (2012-2014)
-       Citroën C1 1.0 VTi (2014-2019)
-       Fiat 500 0,9 (2016-2019)
-       Peugeot 108 1.0 eVTi (2014-2019)
 
Al deze auto’s zitten qua zuinigheid tussen de 21,1 en 19,1 L kilometer per liter.
 
Als we kijken naar grotere auto’s zien we ook een aantal hele zuinige auto’s. Deze specifieke auto’s zijn zelfs nog zuiniger dan de zuinige kleine auto’s hierboven. Zuinige grote auto’s zijn:
 
-       Ford Mondeo Titanium 2.0 HEV
-       Volkswagen Passat Comfortline Active
-       Skoda Octavia Active
-       Mercedes C180
-       Opel Insignia EcoFlex Business
 

Zelf zuinig rijden

Maar u kunt wel een zuinige auto willen, maar uiteindelijk is uw eigen rijstijl bepalend voor het verbruik van uw auto. Het kan zijn dat u al zuinig rijdt, maar onder het mom ‘baat het niet, schaadt het niet’ geven we u graag wat tips! Bij deze:
 
-       Trek bij het wegrijden geleidelijk op.
-       Schakel op tijd. We raden aan om de door te schakelen tussen de 2.000 en 2.500 toeren.
-       Beperk het gebruik van de airco. Al is een comfortabele reis natuurlijk ook belangrijk.
-       Rijdt zo constant mogelijk.
-       Laat de auto autorollen in een hoge versnelling.
-       Zorg voor een goede bandenspanning.
 


Zuinige benzineauto aanschaffen

Zoekt u een zuinige auto die rijdt op benzine? Zou u graag bij Van der Linden Auto’s langskomen om samen naar zuinige benzineauto’s te kijken? U bent bij onze showroom in Hoogeveen van harte welkom voor deskundig advies. We zien uw komst graag tegemoet.

1
Scan de code Open in browser