• Contact

Wanneer is een diesel voordeliger dan een benzine?

Sommige mensen rijden het liefst een diesel, terwijl anderen toch echt de voorkeur hebben voor een benzine auto. Rijdt u op dit moment een wagen met een bepaalde soort brandstof en zit u erover na te denken om over te stappen naar een andere brandstof? Lees dan meer over het omslagpunt van beide soorten brandstof, ofwel het punt waarop de ene brandstof goedkoper is dan de andere brandstof voor uw wagen.

Het omslagpunt: afhankelijk van diverse factoren

Welke brandstof goedkoper is, is afhankelijk van diverse factoren. Zo is het aantal kilometers dat u jaarlijks rijdt van invloed op de brandstof die voor u het goedkoopst is, maar moet u ook kijken naar de motorrijtuigenbelasting, de brandstofkosten die u moet betalen, de afschrijving van het voertuig en het onderhoud aan het voertuig. Rijdt u jaarlijks vele kilometers, dan kan een diesel zomaar voordeliger zijn dan een benzine wagen. Dit komt omdat de wegenbelasting van deze brandstof hoger ligt dan de wegenbelasting van benzine. Hoe meer kilometers u rijdt, hoe voordeliger de brandstof wordt ten opzichte van benzine.

Het omslagpunt berekenen met online tools

Er zijn diverse online tools ontwikkeld om het omslag- of keerpunt te berekenen. U vult uw gegevens in om de tool inzicht te geven in uw persoonlijke situatie en rijgedrag en de tool berekent eenvoudig welke soort brandstof voor u het meest voordelig is. Komt u er niet uit? Dan kunt u uiteraard ook om advies vragen aan een expert bij het berekenen van het keerpunt.

Van der Linden auto's: zowel diesel als benzine occasions

Of u nu een diesel wilt rijden of liever een benzine wagen aanschaft: Van der Linden auto's heeft een groot aanbod occasions met wagens met beide soorten brandstof. Bekijk ons grote aanbod occasions op onze website of in onze showroom, test enkele wagens en kies de auto die het beste bij u past. Omdat onze wagens altijd van goede kwaliteit zijn en voor een aantrekkelijke prijs worden aangeboden, weet u zeker dat u een goede investering doet.

Bekijk onze occasions

 

1
Scan de code Open in browser