• Contact

Voordelen van een hybride auto

Hebt u al eens nagedacht hoeveel u kunt besparen bij de aanschaf van een hybride auto? En welke andere voordelen u dat per jaar oplevert? Bij Van der Linden auto's rijdt u met een hybride auto niet alleen met meer aandacht voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee.

Lager verbruik

Door ondersteuning van de elektromotor is het verbruik in de verbrandingsmotor van uw voertuig een stuk lager dan normaal. Vooral in het stadsverkeer neemt de elektromotor veel meters voor zijn rekening, wat de uitstoot fors verlaagt per kilometer. Door een lager verbruik nemen de verbruikskosten van uw voertuig af, omdat u minder vaak hoeft te tanken. Het opladen van de accu kost maar een fractie van het bedrag dat u kwijt bent aan de benzinepomp.

Belastingvoordelen

Bij de aanschaf van uw nieuwe auto betaalt u de zogeheten BPM (Belasting Personenauto's en Motorrijwielen). Bij de aanschaf van een elektrische auto betaalt u géén BPM. De overheid komt hiermee het aantal (potentiële) hybride berijders tegemoet, vanwege de milieuvoordelen ten opzichte van een voertuig met alleen een verbrandingsmotor. 

Omdat de aanschaf van een hybride voertuig zwaar in de portemonnee valt, denkt men duurder uit te zijn dan bij de aanschaf van een normaal voertuig. Echter, de voordelen vanwege het lagere verbruik per kilometer en het belastingvoordeel bij de aanschaf verdient een hybride voertuig deze aanschafkosten weer terug. Dit neemt circa 4 a 5 jaar in beslag, waarna u voordeliger gaat rijden. 

Daarbovenop komen voordelen zoals het imago van een particulier of bedrijf bij het berijden van een elektrisch voertuig. Voor een 100% elektrisch voertuig geldt zelfs een halftarief op de wegenbelasting. Dit geldt voor plug-in hybride auto's met een CO2-uitstoot tot en met 50 gram per kilometer.

Bij Van der Linden auto's zijn de hybride modellen ook als occasion verkrijgbaar. Deze occasions zijn meestal van vrij recente bouwjaren. Zo kunt u erop vertrouwen dat u de beste keuze maakt. En natuurlijk bent u altijd welkom voor een proefrit in een van onze modellen.

Bekijk onze occasions

 

1
Scan de code Open in browser