• Contact

Voordelen hybride auto

Een hybride diesel auto; ben je daar naar op zoek? Wil je zo zuinig en aangenaam mogelijk rijden? Dan is dit type auto een zeer goede keus. Er zijn echter maar weinig automerken die een hybride diesel produceren. De meeste hybrideauto’s zijn voorzien van een benzinemotor. In dit blog kun je lezen wat de voordelen zijn van een hybride diesel, uit welke merken en types je keus hebt en waar je deze zou kunnen kopen.

Voordelen van een hybride diesel auto

Een hybride auto rijdt op lage snelheden alleen maar op elektriciteit. Als je harder rijdt dan schakelt de motor over op benzine of diesel, de accu wordt op dat moment opgeladen door de voortstuwing van de motor. Dit zorgt ervoor dat een hybride motor enorm zuinig rijdt, zeker als het gaat om een hybride diesel auto. Grote voordelen van een hybride zijn de ook de zuinigheid en de beperkte uitstoot aan fijnstof en CO2.

Een groot nadeel van een hybride is de aanschafprijs. Als je op zoek bent naar een nieuwe auto, dan zou een hybride een goede keus kunnen zijn als je zeker meer dan 35.000 kilometer per jaar rijdt. Via het lagere gebruik verdien je de extra aanschafkosten terug binnen zo’n vier jaar. Dit gaat natuurlijk sneller als je nog meer rijdt dan dit aantal. De hoge aanschafkosten zou je ook kunnen voorkomen door geen nieuwe auto te kopen maar een gebruikte hybride diesel auto.

Als je meer dan 35.000 kilometer rijdt per jaar, dan zijn dit de voordelen van hybride diesel rijden:

  • Rijdt zuiniger;
  • Minder uitstoot van fijnstof en CO2 bij lage snelheid;
  • Minder geluidshinder;
  • Beste van twee werelden; prettig, zuinig en schoon rijden op alle snelheden.

Een hybride diesel auto; welk merk en model?

De combinatie hybride en diesel kom je niet vaak tegen in een auto. Het kan daarom best een zoektocht zijn om zo’n auto te vinden. De volgende automerken combineren de twee voortstuwingsystemen in drie succesvolle modellen:

·       Mercedes-Benz E 300 BlueTEC Hybride;
·       Peugeot 3008 HYbrid4;
·       Citroën DS5 Hybride;
·       Volvo V60 D6 Hybride.

De beperkte keus is nogal een technisch verhaal en heeft te maken met de moeilijkheid om een dieselmotor te combineren met een elektrische motor. Een dieselmotor is al prijzig en daar komt een zeer prijzige elektromotor bij. Dat is de reden dat de meeste automerken voor reguliere benzine kiezen in hun hybride modellen.

Hybride auto’s bij van der Linden

Autobedrijf van der Linden specialiseert zich in jonge en hoogwaardige occasions. Als je op zoek bent naar een hybride diesel auto, dan is er een kans dat wij deze in ons aanbod hebben staan. Wij hebben namelijk veel hybrideauto’s op voorraad van allerlei automerken zoals Mercedes-Benz, Volkswagen, Audi en Mitsubishi. Kom daarom gerust eens bij ons kijken, kijk in ons online aanbod of neem contact met ons op.

1
Scan de code Open in browser