• Contact

Voordelen gebruikte occasions

Ben je op zoek naar gebruikte occasions? De meeste mensen kiezen voor het kopen van een tweedehands auto, om verschillende redenen. De hoofdreden ligt op financieel gebied, het aanschaffen van een nieuwe auto kost enorm veel geld. Er worden enorm veel gebruikte auto’s aangeboden, in allerlei prijsklassen. Daardoor kan bijna iedereen wel een auto kopen. Gebruikte occasions hebben voordelen, maar kunnen natuurlijk ook enkele nadelen hebben. In dit blog bespreken we deze voor- en nadelen.

De voordelen van gebruikte occasions

De voordelen van gebruikte occasions liggen op verschillende gebieden. Het grootste voordeel is natuurlijk de prijs. Je betaalt nu eenmaal veel minder geld voor een gebruikte auto dan voor een nieuwe. In de eerste jaren verliest een nieuwe auto bovendien enorm veel waarde. Dat betekent dat je in verhouding tot tweedehands auto’s veel geld verliest als je de auto verkoopt.

Een nieuwe auto moet daarnaast ook nog eens ingereden worden. Het inrijden van een auto doe je door de eerste 1000-1500 kilometer rustig met de auto om te gaan. Je mag niet te hard optrekken, de motor rustig laten warm worden, geen aanhanger of caravan trekken en niet te hard en veel remmen in het begin.

In een tweedehands auto heb je hier geen last van. Zelfs als de auto veel kilometers heeft gereden, dan kan dit een voordeel zijn. Het is namelijk slecht voor de motor van een auto om lang stil te staan of slechts kleine stukjes te rijden.

De nadelen van gebruikte occasions

Gebruikte occasions kunnen echter ook enkele nadelen hebben. Deze kunnen ontstaan door de manier waarop de vorige gebruiker met de auto is omgegaan. Het kan dat de auto niet goed werd onderhouden waardoor motorische problemen met de auto zijn ontstaan. Maar het kan ook dat de gebruiker onvoorzichtig met de auto was waardoor er veel slijtage te zien is aan het interieur en carrosserie.
Het belangrijkste nadeel van een gebruikte occasion is daardoor de onzekerheid die je hebt als koper over de betrouwbaarheid van de auto. Maar dit hoeft natuurlijk niet altijd zo te zijn, een gebruikte auto is niet bij definitie slechter dan een nieuwe. Als je een jonge, goede en gebruikte occasion koopt bij een BOVAG erkent bedrijf, dan kun je ervan uitgaan dat je een zeer betrouwbare auto koopt. Bovendien zal deze auto veel voordeliger zijn dan een nieuw model.

Jonge en hoogwaardige occasions bij van der Linden autobedrijf

Ben je op zoek naar gebruikte occasions, maar het liefst wel van een recent bouwjaar? Kom dan eens kijken bij autobedrijf van der Linden in Hoogeveen. Wij zijn gespecialiseerd in het inkopen en verkopen van jonge en luxe modellen auto’s. Wij bieden auto’s aan van allerlei merken zoals SEAT, Tesla, Nissan, Skoda, Renault, BMW, Audi en vele andere merken.

Neem een kijkje in ons aanbod of kom gezellig langs, je bent altijd welkom!

1
Scan de code Open in browser