• Contact

Verschil in verbruik tussen een benzine en diesel

De auto maakt gebruik van brandstof. Dit kan benzine, diesel of lpg (autogas) zijn. Ook de elektrische variant is steeds meer in opkomst. Toch wordt er nog vaak getwijfeld tussen benzine of diesel. De auto zorgt voor maandelijke onkosten die u zo laag mogelijk wilt houden. Belangrijk is om te bekijken hoe u het voordeligst kunt rijden. Waar ligt het omslagpunt en wanneer is het beter om op een bepaalde brandstof te rijden? Op diesel rijden is vooral interessant wanneer u veel kilometers per jaar rijdt. Gemiddeld ligt dit omslagpunt op 30.000 kilometer per jaar, of 150 liter per maand voor een wagen van 1300 kilogram.

Het rijgedrag

Een dieselmotor heeft bij een laag toerental een hogere trekkracht. Dit maakt de dieselauto vooral geschikt voor het trekken van zware aanhangers. Ook mensen die zakelijk of privé veel rijden kiezen eerder voor een dieselmotor. De aanschaf van dieselbrandstof is goedkoper dan benzine. De brandstofkosten voor diesel liggen ruim 25 procent lager. U rijdt minder kilometers met een liter benzine. Dit komt omdat een dieselmotor zuiniger is en hiermee een lager verbruik heeft. Een dieselauto is over het algemeen wat zwaarder. Hierdoor valt uw auto al in een hogere categorie voor de wegenbelasting. Ook wordt diesel hoger belast. Over het algemeen betaalt u gemiddeld 2 tot bijna 3 maal zoveel wegenbelasting bij een dieselauto tegenover een benzineauto. De aanschaf van een dieselauto is over het algemeen duurder. Allemaal afwegingen die u moet maken.

Welke auto kiest u?

Bij Van der Linden auto's zijn er verschillende occasions verkrijgbaar in zowel benzine, diesel of hybride uitvoering. Van Fiat 500 tot de BMW 3 serie. Voor de zakelijke en de particuliere rijder. Met betrekking tot het verbruik en de brandstof kan Van der Linden auto's u adviseren. Zo wordt er gekeken naar uw rijgedrag en de wensen die u heeft. U maakt altijd de beste keus. Zo staan er voornamelijk occasions uit recente bouwjaren. De enthousiaste medewerkers adviseren en begeleiden u. Ook met betrekking tot de financiering voor aankoop.

Bekijk onze occasions

 

1
Scan de code Open in browser