• Contact

Verbruik van een hybride auto

Wie zuinig wil rijden, kan de diesel- en benzinewagens het beste in de garage laten staan. Diesel en benzine voertuigen hebben vele sterke punten, maar over het algemeen zijn het niet de meest zuinige auto's op de markt. Vindt u het belangrijk dat u zo zuinig mogelijk rijdt om het milieu te beschermen en bovendien geld te besparen? Dan kunt u het beste een zogeheten hybrid aanschaffen. Maar wat zijn de voordelen in gebruik van een hybride auto?

De hybride wagen: standaard een lager verbruik
Een hybride of semi-elektrische wagen heeft standaard een lager verbruik dan een wagen die op diesel rijdt, maar rijdt ook zuiniger dan een wagen die benzine nodig heeft om vooruit te komen. Veel mensen weten wel dat een semi-elektrische auto zuiniger is dan een diesel of benzine, maar weten niet precies wat het verschil is in verbruik. Om u inzicht te geven in het verbruik van een semi-elektrische wagen, leest u hier meer over in onderstaande alinea.

Het verbruik van een semi-elektrische wagen en een plug-in hybrid

Een semi-elektrische wagen gebruikt 15 tot 35 procent minder in de stad en buiten de bebouwde kom is het verbruik maar liefst 25 tot 55 procent lager dan van een wagen met verbrandingsmotor. Wat u precies bespaart als u een semi-elektrische wagen koopt, is afhankelijk van de auto die u rijdt en hoe u rijdt. Koopt u een plug-in hybrid, ofwel een voertuig dat u middels het bestaande elektriciteitsnet oplaadt, dan bespaart u nog meer geld. Op 50 kilometer kunt u rekenen op 1 liter brandstofverbruik en dit betekent dat deze wagens duidelijk zuiniger zijn dan wagens met enkel een verbrandingsmotor.

Van der Linden auto’s: ook voor semi-elektrische voertuigen

Van der Linden auto’s verkoopt niet alleen wagens die op diesel of benzine rijden, maar heeft ook een groot aanbod semi-elektrische wagens. Hierbij kunt u denken aan de standaard hybrids, maar ook aan de plug-in hybrids die u oplaadt door gebruik te maken van het elektriciteitsnet. Neem een kijkje op onze website of in onze showroom en schaf uw favoriete en zeer zuinige hybride aan.

Bekijk onze occasions

 

1
Scan de code Open in browser