• Contact

Tweedehandsauto kopen Limburg

Wil je een auto kopen, tweedehands en in Limburg? Om de juiste auto te vinden kun je dit het best zo goed mogelijk voorbereiden. Zomaar op het oog even snel een auto kopen is niet verstandig. De kans is dan groot dat je niet de auto koopt die bij jou past of je koopt zelfs een kat in de zak.

Om dit te voorkomen hebben wij een handig stappenplan voor je gemaakt. Aan de hand van dit stappenplan bepaal je welke auto het best bij je past en hoe je de juiste tweedehands auto koopt.

Stappenplan voor het kopen van een tweedehands auto

Volg het volgende stappenplan voor het aanschaffen van een gebruikte auto:

Bepaal je budget

Het belangrijkste om te bepalen voordat je op zoek gaat naar een tweedehands auto is jouw budget. Hoeveel geld kun of wil je maximaal uitgeven? Dit getal wordt bepaald door een aantal factoren; hoeveel heb je gespaard en wil je ervoor uitgeven? Wat kun je eventueel aan geld lenen of laten financieren? Heb je een inruil auto en wat is deze waard?

Gebruik van de auto

Veel mensen laten hun keus door smaak of emotie bepalen. Dit is niet de handigste manier om een auto te kopen. Beter zou je kunnen kijken naar het gebruik van de auto. Wat is je gezinssituatie? Hoeveel kilometers rij je dagelijks? Rij je veel op de snelweg of meer in de stad?

Bepaal merk en type dat bij gebruik past

Aan de hand van deze vragen kun je bepalen welke auto het best bij je past. Een groot model past het best bij een gezin, een kleinere auto bij mensen die meestal alleen in de auto zitten. Ben je een stadsrijder, dan is een kleine auto ook de beste keus. Rij je veel kilometers? Dan zou diesel nog steeds een goede keus zijn! Ben je een bewuste rijder of wil je zo goedkoop mogelijk uit zijn? Dan is hybride of geheel elektrisch jou beste keus. Kijk goed rond welke merken en types aan jouw wensenlijst voldoen.

Ga op zoek naar de auto

Nu je weet welk merk en type auto je wilt, kun je op zoek gaan. Je kunt dit het best doen door allereerst online te zoeken. Er worden op vele websites tweedehands auto’s aangeboden. Dit wordt gedaan door particulieren, maar ook door bedrijven. Heb je de auto gevonden die aan je wensen voldoet? Dan wordt het tijd voor controle en eventueel een proefrit.

Controle en proefrit

Voor je een proefrit gaat maken is het verstandig om de status van de auto online te controleren. Je kunt namelijk op de site van de RDW het kenteken en de kilometerstand van de auto controleren. Ziet het er betrouwbaar uit? Dan kun je een proefrit gaan maken. Het is verstandig om altijd iemand mee te nemen tijdens de proefrit. Twee mensen merken altijd meer op dan jij alleen.

Auto kopen tweedehands in Limburg

Wil je een auto kopen, tweedehands in Limburg? Hopelijk heeft ons stappenplan je kunnen helpen in het vinden van de juiste auto. Autobedrijf van der Linden is een specialist in het inkopen en verkopen van hoogwaardige tweedehands auto’s met een recent bouwjaar. Bij ons vind je auto’s van allerlei merken zoals BMW, Mercedes-Benz, Nissan, Opel, Toyota, Renault etc. In ons rijke aanbod zit vast de auto die bij jou past!

1
Scan de code Open in browser