• Contact

Trekgewicht auto met caravan

Om veilig de weg op te gaan met uw auto met caravan, moet uw wagen voldoende kracht hebben om het gewicht van de caravan voort te kunnen slepen. Heeft u al een caravan in uw bezit en gaat u een nieuwe wagen kopen? Dan is het belangrijk om te controleren of deze wagen uw aanhanger kan voorttrekken, ofwel of het maximaal trekgewicht van de auto voldoende is voor uw caravan.

Het trekgewicht van een occasion achterhalen

Gaat u een tweedehands auto kopen en wilt u weten of deze wagen uw caravan voort kan slepen? Dan moet u het trekgewicht van het voertuig in kwestie achterhalen. Op het kentekenbewijs van de occasion die u mogelijk aan wil schaffen, staat onder andere het wettelijk toegestane trekgewicht van het voertuig in kwestie. U kunt het kentekenbewijs controleren om te achterhalen of een occasion voldoende trekgewicht heeft voor uw aanhanger, maar u moet ook rekening houden met andere factoren. Zo moet een wagen ook voldoende motorvermogen hebben om goed met het overige verkeer mee te komen: ook als de wagen en de aanhanger helemaal beladen zijn. 

Omdat er zo veel zaken zijn waar u rekening mee moet houden bij het berekenen van het trekgewicht van een occasion, kan het lastig zijn een occasion te kopen die uw aanhanger kan voorttrekken en tegelijkertijd met de rest van het verkeer mee kan komen. Wilt u zeker weten dat u de juiste wagen koopt? Vraag dan om hulp aan Van der Linden auto’s.

Een occasion kopen bij Van der Linden auto’s

Van der Linden auto’s heeft een groot aanbod met verschillende soorten occasions, die in verschillende prijsklassen vallen. De specialisten van Van der Linden auto’s helpen u niet alleen graag om een occasion te vinden die aan uw eisen voldoet, maar kijken hierbij ook naar het maximaaltrekgewicht van de wagen. Gaat u altijd met de caravan op vakantie en heeft u een occasion nodig die uw aanhanger kan voorttrekken? Dan kijken de experts van Van der Linden auto’s welke occasions u kunt aanschaffen.

Bekijk onze occasions

 

1
Scan de code Open in browser