• Contact

Trekgewicht auto met aanhangwagen

Als u met een aanhanger de weg op gaat, wilt u natuurlijk wel volledig veilig van A naar B kunnen rijden. Of u veilig kunt rijden met een aanhanger, is onder ander afhankelijk van het maximaal trekgewicht van uw auto. Zo moet u altijd een auto met voldoende trekgewicht hebben om met een aanhanger de weg op te gaan, zodat u zonder problemen vooruit komt en mee kunt rijden met het verkeer.

Occasion kopen? Let op het trekgewicht van de wagen

Waarschijnlijk heeft u uw aanhangwagen aangeschaft op basis van het trekgewicht van uw huidige wagen, waarbij u heeft gekeken naar het maximale gewicht dat uw huidige voertuig kon dragen en het gewicht van uw nieuwe aanhangwagen. Gaat u een nieuwe wagen kopen en wilt u uw huidige aanhangwagen blijven gebruiken? Dan moet u de keuze voor uw nieuwe occasion af laten hangen van het gewicht van de aanhanger die u gebruikt. Om met uw aanhangwagen te kunnen blijven rijden, moet uw nieuwe occasion namelijk wel voldoende trekgewicht hebben. Tenzij u bereidt bent een nieuwe aanhanger aan te schaffen, moet dit een harde eis zijn bij het kopen van een occasion. 
Het lijkt eenvoudig om een occasion te kopen die uw aanhanger kan trekken, maar dit is lastiger dan u denkt. U moet er namelijk ook rekening mee houden dat uw aanhanger volgeladen kan worden, wat betekent dat het maximaaltrekgewicht van uw occasion groter moet zijn dan het gewicht van uw lege aanhanger. Is de motor van de occasion niet meer zo sterk door slijtage, dan moet hier ook rekening mee gehouden worden. Kortom: het kopen van de juiste occasion is een vrij lastige opgave, waar Van der Linden auto’s u graag bij helpt.

De occasions van Van der Linden auto’s

Van der Linden auto’s heeft een groot aanbod met verschillende soorten tweedehands auto's. Geeft u aan dat u een aanhangwagen heeft die u wil blijven gebruiken met uw occasion, dan helpt Van der Linden auto’s u graag om een occasion te zoeken die voldoende trekgewicht heeft voor bijvoorbeeld uw auto met caravan of aanhangwagen.
Bekijk onze occasions

1
Scan de code Open in browser