• Contact

Peugeot occasion kopen

Ben je op zoek naar een Peugeot occasion? Twijfel je of je deze van een particulier wilt kopen of bij een autobedrijf? In dit blog noemen we de voor- en nadelen van een auto bij een particulier kopen.

De voordelen van particulier kopen

Het grote voordeel van een tweedehands auto kopen bij een particulier is de prijs. Bij een autobedrijf ben je vaak wat meer geld kwijt voor een bepaald model dan bij een particulier. Dat komt natuurlijk doordat het bedrijf bepaalde kosten aan de auto gehad heeft. Bovendien heeft het bedrijf nog meer dagelijkse kosten die doorberekend worden in de prijzen van hun aanbod. Maar waarschijnlijk is dit het enige voordeel van particulier kopen van een auto.

Als je specifiek op zoek bent naar een Peugeot occasion, dan is de kans redelijk aanwezig dat je een goed model particulier kunt kopen. Peugeot staat al jaren bekend voor zijn betrouwbaarheid, dus de kans is groot dat je een prima auto aanschaft. Er zit echter altijd een risico aan het particulier aanschaffen van een gebruikte auto.

Peugeot occasion particulier kopen; de nadelen

De particulier waarvan jij een gebruikte auto koopt, is bij wet verplicht om eventuele gebreken aan de auto aan jou te melden. Het kan zo zijn dat de verkoper oprecht is, maar niet goed op de hoogte is van eventuele gebreken. Dat zal je niet overkomen bij een erkend autobedrijf. Ook kan het zo zijn dat de persoon die de auto verkoopt wel op de hoogte is van de gebreken, maar dit gewoon verzwijgt. Dat is dus bij wet verboden, maar het is heel moeilijk om daarna je recht te krijgen als particuliere koper. Een gerechtelijke procedure gaat je in ieder geval geld kosten.

Over het algemeen zijn particuliere aanbieders eerlijk en oprecht. Maar een Peugeot particulier kopen? Beter kun je kiezen voor een BOVAG erkend bedrijf als van der Linden in Hoogeveen.

Peugeot occasions bij autobedrijf van der Linden

Ben je op zoek naar Peugeot occasions van een recent bouwjaar? Kijk dan eens rond in het aanbod van autobedrijf van der Linden. Wij richten ons specifiek op het inkopen en verkopen van jonge hoogwaardige occasions. Tevens bieden wij auto’s aan van allerlei merken, ook van Peugeot. In ons aanbod vind je regelmatig de modellen 3008 en 5008 aan. Prachtige SUV modellen die erg populair zijn bij gezinnen, maar ook bij zakelijke rijders.

Neem rustig een kijkje op onze website of kom eens bij ons langs, we zien je graag verschijnen!

1
Scan de code Open in browser