• Contact

Maandelijkse kosten auto

Iedere automobilist heeft te maken met kosten aan zijn auto. Als particulier wordt u geconfronteerd met allerlei kosten aan uw voertuig, die u of maandelijks, driemaandelijks of jaarlijks moet betalen. Om uw budget te bepalen voor een nieuwe of een andere, gebruikte auto, kan het handig zijn om van tevoren uit te rekenen wat het u nu werkelijk per maand kost. Rijdt u een auto via uw werkgever dan kunt u de maandelijkse kosten bij uw werkgever opvragen.

Opsomming

In het onderstaande overzicht vindt u de gegevens die u nodig heeft:

  • Motorrijtuigenbelasting: Wettelijk bepaald, 3-maandelijks of jaarlijks te voldoen;
  • Autoverzekering: Jaarlijks of in termijnen te voldoen;
    Brandstofkosten: Afhankelijk van brandstofsoort, verbruik en brandstofprijs;
  • Afschrijving: Wij kunnen u helpen met berekenen van de afschrijving;
  • Reparatie en onderhoud: Dit bedrag is uiteraard geen vast gegeven maar daarbij kunnen wij u helpen.

Kostenoverzicht

De bovenstaande gegevens kunt u eventueel met onze hulp inzichtelijk krijgen, maar u kunt dit ook zelf invullen. Een makkelijke manier is om bij alle genoemde kosten het bedrag wat u per jaar kwijt bent in te vullen, als u alles heeft opgeteld deelt het u het bedrag eenvoudig door 12 om het maandelijkse bedrag te weten. De belasting kunt u vinden op de website van de belastingdienst. De verzekeringskosten kunt u vinden op de verschillende vergelijkingssites. De brandstofkosten kunt het beste berekenen aan de hand van de verwachte kilometers per jaar, deze kilometers delen door het verbruik van uw auto, hieruit volgt het aantal liters brandstof per jaar. Vermenigvuldig dit bedrag met de adviesprijs van de brandstof.

Online kunt u verschillende websites vinden die u kunnen helpen om de kosten van afschrijving, reparatie en onderhoud te berekenen. Wij willen u van harte uitnodigen om onze website verder te bekijken of langs te komen, zodat wij samen met u uw maandelijkse kosten voor uw auto kunnen berekenen. Van der Linden Auto's kan u niet alleen adviseren maar wij leveren ook de meest uiteenlopende auto's vanuit onze voorraad van ruim 230 occasions, of we zoeken de juiste auto voor u in ons netwerk.

Bekijk onze occasions

 

1
Scan de code Open in browser