• Contact

Leaseauto kopen

Ben je op zoek naar een andere auto? Heb je er wel eens over nagedacht om een leaseauto te kopen? Een leaseauto is een auto die voor een bepaalde periode geleased werd (een soort huurovereenkomst). Het gaat dan vaak om een jaar of drie á vier. Na deze periode wordt de leaseauto dan ingeruild voor een nieuwe auto. Leasen wordt veel door bedrijven gedaan, maar bij particulieren wordt het ook steeds populairder. De oude leaseauto komt na het leasen in de verkoop terecht.
Er zitten bepaalde voor- en nadelen aan het kopen van een leaseauto, in dit blog bespreken we deze. Tevens laten we je weten hoe je een leaseauto kunt vinden die nog kwalitatief hoogwaardig is, want het staat buiten kijf dat die auto’s te vinden zijn.

De voordelen van een leaseauto kopen

Als je op zoek bent naar een jonge gebruikte auto, dan is de kans groot dat je ex-lease auto’s tegenkomt. Ga je een leaseauto kopen, dan heeft dit bepaalde voor- en nadelen. Eén van de belangrijkste voordelen is dat leaseauto’s bijna altijd jonge auto’s zijn die ook nog eens goed zijn onderhouden door erkende garagebedrijven. De onderhoudshistorie is daardoor bekend en de auto heeft maar één eigenaar gehad. De auto zal flink wat kilometers op de teller hebben, maar dat is niet altijd een nadeel. Een lange rit is namelijk veel beter voor een auto dan af en toe een kort ritje. De motor wordt hierdoor goed warm en het smeert beter door, dit is positief voor de levensduur van de motor.

Een ander groot voordeel is de aankleding van de ex-leaseauto. Leaserijders en bedrijven worden gelokt door autofabrikanten om te kiezen voor business-modellen. Deze uitvoeringen van een bepaald merk en type auto zijn rijk voorzien van opties zoals navigatie, lederen bekleding en climate control. Als je een leaseauto gaat kopen, dan is de kans daarom groot dat je een luxe auto aanschaft.

De nadelen van een leaseauto kopen

Natuurlijk heeft het kopen van een leaseauto enkele nadelen, maar deze zijn vooral gebaseerd op een oud oordeel. Leaseauto’s stonden er om bekend dat ze nogal afgereden werden. Dat kwam doordat de vorige ‘eigenaar’ van de leaseauto wist dat zijn auto na een paar jaar weer vervangen werd. De kosten voor onderhoud zitten bij het leasebedrag in, dus de motivatie om zuinig om te gaan met de auto was vaak laag. Tegenwoordig zijn leasebedrijven echter veel strenger op gebied van onderhoud. Extra kosten worden in rekening gebracht als gebruikssporen bovengemiddeld zijn en de eigen risico op schade is vergroot. Roken wordt meestal ook niet meer toegestaan in leaseauto’s.

Een nadeel dat wel nog meespeelt is het feit dat leaseauto’s meestal uit de lease genomen worden wanneer groot onderhoud moet gebeuren. Denk dan bijvoorbeeld aan het vervangen van de distributieriem. Je kunt dit nadeel opvangen door goed te kijken naar welk onderhoud uitgevoerd is en wat te verwachten is bij de auto die je op het oog hebt. Hierdoor kun je rekening houden met je budget, niet alleen voor de aankoop, maar ook voor toekomstig onderhoud.

Leaseauto kopen bij van der Linden auto’s

Ben je overtuigd van de voordelen en wil je daarom een ex-leaseauto kopen? Autobedrijf van der Linden in Hoogeveen is een specialist in het verkopen van jonge occasions. Een redelijk aantal van deze occasions zijn leaseauto’s geweest. Kwaliteit staat bij ons voorop, daarom vind je bij ons vooral hoogwaardige en luxe auto’s. Kom eens kijken in ons ruime assortiment, je bent van harte welkom!

1
Scan de code Open in browser