• Contact

Goedkope tweedehands dieselauto

Ben jij op zoek naar een goedkope diesel auto, tweedehands, maar wel goed? Diesel wordt steeds minder populair als brandstof. Dat komt vanwege alle accijns en extra kosten die er tegenwoordig op dieselauto’s wordt berekend. Niet alleen wordt diesel als brandstof steeds duurder, je betaalt ook meer aan wegenbelasting en verzekering.

Toch kan het nog steeds voordeliger zijn om met een dieselmotor te rijden. Belangrijk hierbij is om het omslagpunt te berekenen. Dat kun je eenvoudig doen op verschillende internetwebsites door je gegevens van de betreffende auto en het aantal kilometers dat je maandelijks of jaarlijks rijdt in te vullen. In de meeste gevallen is diesel voordeliger als je meer dan 20.000 kilometer per jaar rijdt. Een zeer gegronde reden dus om op zoek te gaan naar een goedkope diesel auto, tweedehands wel te verstaan.
In dit blog kun je lezen waar je op moet letten bij het kopen van een gebruikte diesel. Tevens vertellen we je waar je voordelige diesel occasions kunt kopen.

Waarop letten bij het kopen van een gebruikte diesel auto?

Bij het kopen van een tweedehands auto moet je altijd goed op een aantal zaken letten. Je doet er bijvoorbeeld goed aan om te vragen naar de onderhoudshistorie. Het zou ideaal zijn als het onderhoudsboekje is bijgehouden. Je kunt er dan op vertrouwen dat de auto goed is onderhouden. Is het onderhoud van de auto niet bijgehouden, wees dan heel alert op eventuele gebreken. Heel belangrijk is het controleren van het kenteken en de kilometerstand. Dit kun je op de website van de RDW doen.
Bij tweedehands diesel auto’s komt er nog iets bij, namelijk de zogenaamde Euronorm. Deze geeft aan hoe schoon of juist vervuilend de betreffende dieselmotor is. In veel grote steden in Europa mag je met bepaalde dieselauto’s namelijk niet meer rijden of je moet er extra voor betalen. Het best kun je daarom een diesel aanschaffen die Euronorm 5 of 6 heeft, daarmee mag je overal komen.

Waar vind je een goedkope diesel auto tweedehands?

Het kopen van een goedkope tweedehands dieselauto is niet zo heel lastig. Er zijn steeds meer particulieren die van hun oude diesel af willen. Maar zoals je hebt kunnen lezen zijn er enkele struikelblokken als je een oude diesel koopt. Deze motoren zijn zeer vervuilend, ze worden daarom zwaar belast en mogen bepaalde steden niet meer in. Als je een tweedehands diesel wilt kopen om voordelig te kunnen rijden, dan kun je daarom het best een jonge gebruikte diesel aanschaffen. Een diesel van een recent jaar zal nog jarenlang meegaan, bovendien rijd je schoon en voordelig.

Dit soort diesels zijn heel populair en daarom soms moeilijk te vinden. Er zijn echter bedrijven die ze regelmatig in het aanbod hebben, zoals van der Linden auto’s in Hoogeveen.

Occasions bij van der Linden auto’s

Wil je een goedkope diesel auto tweedehands kopen? Neem dan eens een kijkje in ons aanbod. Wij hebben regelmatig auto’s met dieselmotoren in ons assortiment. Van der Linden auto’s richt zich specifiek op het inkopen en verkopen van jonge en hoogwaardige occasions. Je kunt bij ons terecht voor auto’s van allerlei merken zoals Peugeot, Volvo, Mazda, Ford, Volkswagen, Audi etc.

Op onze website krijg je een mooi beeld van ons aanbod, maar kom ook gerust eens langs om te kijken!

1
Scan de code Open in browser