• Contact

Goedkope dieselauto

Ben je op zoek naar een goedkope dieselauto? Als je tot een aantal jaar geleden veel kilometers maakte in een auto, dan was diesel eigenlijk automatisch de beste keus. Maar hoe zit dat nu met alle accijns en belastingen die berekend worden op het diesel rijden? Is het nog verstandig om een diesel aan te schaffen en kun je nog een goedkope dieselauto vinden? In dit blog gaan we dieper in op dit onderwerp.

Is een dieselauto voordelig?

Als je veel kilometers rijdt, dan is een dieselauto op dit moment nog steeds iets voordeliger dan een auto met een benzinemotor. Voor een dieselauto betaal je een hogere prijs voor wegenbelasting en autoverzekering, maar je betaalt nog steeds minder aan de pomp. De lagere prijs van diesel betaalt zich terug als je minstens 30.000 kilometer per jaar rijdt. Als je minder kilometers per jaar rijdt, dan kun je beter kiezen voor een benzinemotor.

Zijn lage kosten de grootste reden waarom je kiest voor een bepaalde auto? Dan kun je echter het best kiezen voor een hybride auto. Je profiteert dan van alle voordelen; minder kosten voor belastingen en verzekering en lagere brandstofkosten.

Wat zijn goedkope dieselauto’s?

Het verbruik van een dieselauto wordt bepaald door de grote van carrosserie van de auto en de motor. De algehele kosten worden namelijk niet alleen bepaald door de prijs van diesel aan de pomp, maar ook door de wegenbelasting en verzekering. Een relatief klein en lichte auto levert dan een stuk minder kosten op, dat geldt ook vaak ook voor het verbruik van de motor. Een goedkope dieselauto is dus vaak een wat kleiner model auto. Bekende modellen in dit segment zijn onder andere de Renault Clio 1.5 diesel, de Citroën C3 en DS3, Volkswagen Polo en Opel Mokka.

Dieselauto’s worden nog steeds gemaakt door verschillende automerken, maar wel in steeds mindere mate. Sommige merken stappen zelfs geheel over naar het produceren van hybride of elektrische auto’s. Hierdoor kan het lastig zijn om een goedkope en jonge dieselauto te vinden.

Voordelige diesel auto’s bij van der Linden

Ben je op zoek naar een goedkope dieselauto, maar wil je wel een occasion van een recent bouwjaar? Kijk dan eens rond in het aanbod van autobedrijf van der Linden. Wij hebben meerdere merken en modellen in ons aanbod met een dieselmotor. Dankzij onze jarenlange kennis en ervaring met de markt kunnen wij onze auto’s slim inkopen. Hierdoor hanteren wij een zeer scherpe prijs voor onze occasions.

Op onze website kun je een indruk krijgen van ons aanbod, maar je bent natuurlijk ook welkom in onze showroom. We zien je graag verschijnen! 
 

1
Scan de code Open in browser