• Contact

Gebruikte dieselauto

Wil je een gebruikte diesel kopen? Je hebt dan vrij veel keus, veel mensen willen namelijk van hun dieselauto af. Maar jij wil natuurlijk het liefst een jonge en goede occasion! In dit blog geven we je tips en aandachtspunten hoe je een goede gebruikte diesel kunt vinden en kopen.

Waarom een gebruikte diesel kopen?

Het rijden in een diesel auto wordt steeds onaantrekkelijker gemaakt door overheden. Waarom zou je dan toch nog voor een gebruikte diesel willen kiezen? Hier zijn verschillende redenen voor zoals:

  • Diesel rijdt nu eenmaal rustiger en prettiger;
  • Over langere afstanden is de auto zuiniger;
  • Het kan nog steeds voordeliger zijn om diesel te rijden.

Als je veel kilometers rijdt, dan is diesel nog steeds voordeliger dan benzine motoren. Dit bekende omslagpunt ligt zo rond de 20.000 kilometer. Bepaalde automerken produceerden enkele jaren geleden echter ook zuinige kleinere modellen. Deze zijn al zuiniger dan benzine vanaf zo’n 15.000 kilometer per jaar! Je kunt dan denken aan bijvoorbeeld de Renault Clio 1.5DCi, Volkswagen Polo 1.2 TDi of Opel Corsa 1.3 CTDi.  

Wat zijn de voordelen van diesel?

Het rijden van diesel heeft enkele nadelen zoals de kosten die steeds hoger worden. Dan gaat het niet alleen om de kosten voor brandstof, maar ook om verzekeren en wegenbelasting. Als je echter veel kilometers rijdt, dan haal je deze kosten er nog steeds uit. Een ander nadeel is het feit dat je met bepaalde oude dieselauto’s niet meer overal mag rijden. In steeds meer steden worden deze dieselmotoren geweerd. Dit geldt echter niet voor moderne en schone dieselmotoren.

Diesel rijden heeft daarnaast vele voordelen. Zoals we al eerder noemden rijdt een diesel over het algemeen prettiger, zuiniger en is voordeliger over lange afstanden. Daarnaast heb je nu het voordeel dat steeds meer mensen van hun diesel auto af willen. Hierdoor komen hele goede en jonge diesels in de automarkt terecht. In het verleden was dit niet het geval, want er werd jarenlang met een dieselauto doorgereden. Bovendien wordt de aanschafprijs hierdoor lager. Dieselmotoren gaan ook langer mee en ze vergen minder onderhoud wat prettig is in de totale kosten.

Waarop letten bij een gebruikte diesel kopen?

Er zit weinig verschil tussen het aanschaffen van een gebruikte diesel of benzineauto. Bij het kopen van een tweedehands auto let je op de volgende zaken:

  • Controleer het kenteken bij de RDW;
  • Ga na of de kilometerstand klopt;
  • Is het een particuliere aanbieder? Komt hij/zij betrouwbaar over?
  • Koop je bij een autobedrijf? Is het bedrijf bij RDW geregistreerd en door BOVAG erkend?
  • Zijn de onderhoudsgegevens bekend?
  • Maak een uitgebreide proefrit.

Als je een gebruikte diesel koopt, dan moet je ook letten op de Euronormering. Deze normering wordt bepaald door hoeveel fijnstof de auto uitstoot. Hoe meer uitstoot, des te hoger deze auto belast zal worden en je mag niet meer overal met je auto komen. Je doet er verstandig aan om een gebruikte diesel te kopen met Euronormering 5 of 6.

Autobedrijf van der Linden; ook voor diesel occasions

Wil je een gebruikte diesel kopen? Autobedrijf van der Linden heeft regelmatig enkele diesel auto’s in het assortiment. Ons bedrijf richt zich speciaal op het inkopen en verkopen van luxe en jonge occasions. Daar zitten vaak dieselauto’s tussen van verschillende merken zoals Audi, Volkswagen, Kia, Mercedes-Benz, Skoda, BMW en SEAT. Neem daarom eens rustig een kijkje op onze website of kom langs in Hoogeveen. Je bent van harte welkom! 
 

1
Scan de code Open in browser