• Contact

Gebruikte auto kopen voordelen

Een auto gebruikt kopen wordt steeds meer gedaan door Nederlanders. Toch zijn sommige mensen er nog huiverig voor. Hier hebben ze bepaalde redenen voor. Ze kennen de vorige eigenaar vaak niet en hoe deze met de auto omging. Of ze zijn bang om een auto te kopen die gebreken gaat vertonen. Bovendien heb je geen enkele garantie als je een auto van een particulier koopt.

Verschillende redenen dus die sommigen weerhoudt om een auto gebruikt te kopen. Maar een tweedehands auto kan juist vele voordelen hebben, in dit blog kun je er alles over lezen.

Voordelen van een gebruikte auto

Het kopen van een gebruikte auto heeft meerdere voordelen. De hoofdreden dat veel mensen hiervoor kiezen ligt meestal op financieel vlak. Een nieuwe auto is duur en verliest in de eerste jaren enorm aan waarde. Je kunt zo’n auto dus beter een paar jaar later voor veel minder geld kopen, met de kennis dat de auto nog jarenlang zal meegaan.

Een nieuwe auto moet ingereden worden. Dat betekent dat je de eerste paar honderd kilometer tot 1000 kilometer rustig met de auto moet omgaan. Het toerental mag niet te snel te hoog worden, de remmen moeten rustig ingereden worden en de auto mag in het begin zeker geen aanhanger of caravan trekken. Hier heb je geen last van als je een gebruikte auto koopt.

Een nieuwe auto is niet per definitie beter dan een gebruikte auto. Een hoogwaardige en jonge occasion kan net zo goed of misschien wel een betere auto zijn, en voor minder geld.

Waar vind je goede gebruikte auto’s?

Als je een auto gebruikt gaat kopen, dan kun je het best naar een BOVAG geregistreerd autobedrijf gaan. Natuurlijk worden er via vele internetwebsites tweedehands auto’s aangeboden. Maar wil je als consument zeker zijn en niet tegen ongewenste verassingen aanlopen, dan kun je beter niet bij een particulier kopen. Goede gebruikte auto’s vind je vooral bij erkende autobedrijven zoals van der Linden in Hoogeveen.

Een auto gebruikt kopen bij van der Linden

Autobedrijf van der Linden in Hoogeveen is een specialist in gebruikte auto’s. Wij richten ons specifiek op het inkopen en verkopen van hoogwaardige auto’s van een recent bouwjaar. Als jij een auto gebruikt wilt kopen, dan heb je bij ons een grote keus. Wij richten ons niet op een bepaald merk, bij ons vind je auto’s van vele merken zoals Volkswagen, Nissan, Mazda, SEAT, Opel en vele anderen.
Kom je een keer bij ons kijken? We zien je graag verschijnen!

1
Scan de code Open in browser