• Contact

Bedrijfsauto occasions benzine

Ben je op zoek naar een goede bedrijfsauto? Het liefst een benzine occasion? Deze zijn vaak maar moeilijk te vinden. Bedrijfsauto’s werden voorheen vooral aangedreven door een dieselmotor. Dat had een goede reden; er wordt over het algemeen veel gereden in een bedrijfsauto en dan was diesel de beste keus. Tegenwoordig worden er echter steeds meer grote auto’s voorzien van elektrische en benzinemotoren, soms in een combinatie zoals een hybride.

In dit blog richten we ons op de bedrijfsauto, de benzine occasion om specifiek te zijn. Waarom zou je kiezen voor zo’n auto en waar heb je voldoende keus uit verschillende modellen? Het komt allemaal aan bod in dit artikel.   

Waarom kiezen voor een bedrijfsauto benzine occasion?

De keus voor diesel had voorheen duidelijke redenen; het was gewoon voordeliger om op diesel te rijden. Vanwege milieuredenen wordt diesel nogal hoog belast. Een liter diesel is bijna net zo duur als een liter gewone benzine en de wegenbelasting is torenhoog. Daarbij komt ook het feit dat er in steeds meer steden een verbod op dieselauto’s wordt ingesteld. Al met al voldoende redenen om over te stappen op een bedrijfsauto die op benzine rijdt.

Als je echter een bestelbus als bedrijfsauto nodig hebt, dan wordt de keus erg beperkt. Dat wil niet zeggen dat er geen bestelauto’s worden gemaakt die op benzine rijden. Enkele voorbeelden zijn de Fiat Fiorino, Ford Transit Courier en Mercedes-Benz Citan. Dit zijn vrij nieuwe modellen die veel gebruikt worden door de bedrijven, een occasion van deze modellen is dan ook erg lastig te vinden.

Iets makkelijker wordt het als je een personenauto wilt aanschaffen als bedrijfsauto, een benzine occasion dan wel te verstaan. Het lijkt alsof autofabrikanten nu ook grotere auto’s voorzien van een benzine motor. Waarschijnlijk komt dit door de dalende populariteit van diesel. Enkele mooie voorbeelden van auto’s met benzine motoren die zeer geschikt zijn als bedrijfsauto zijn de Audi A3, Peugeot 3008 en BMW 4 serie.

Autobedrijf van der Linden; specialist in jonge occasions

Ben je op zoek naar een bedrijfsauto, het liefst benzine en occasion? Kijk dan eens rond in het enorme assortiment van autobedrijf van der Linden. Wij zijn gespecialiseerd in het inkopen en verkopen van jonge en kwalitatief hoogstaande occasions. Je kunt ons vinden in het Drentse Hoogeveen, in ons wagenpark vind je een enorm aanbod aan verschillende merken auto’s. Veel van deze modellen zijn heel geschikt als bedrijfsauto. Kom je snel eens bij ons kijken? Wij verwelkomen je graag!

1
Scan de code Open in browser