• Contact

Auto kopen Zuid-Limburg

Wil je een auto kopen in Zuid-Limburg? Ga je op pad voor je eerste auto of is je oude auto aan vervanging toe? Je zult in ieder geval keuzes moeten maken; wil je een nieuwe auto of een gebruikte? Welk merk auto kies je? Benzine, diesel, hybride of toch geheel elektrisch? In dit blog geven we je enkele tips bij het kopen van een auto.

Auto kopen in Zuid-Limburg; nieuw of occassion?

Voordat je op pad gaat om een auto te gaan kopen, kun je het best bepalen of je een nieuwe auto wilt of een tweedehands. Dealers van bepaalde merken bieden meestal ook een aantal tweedehands auto’s in hun showroom aan, maar er zijn ook autobedrijven die zich specifiek op het verkopen van occassions richten. Het aanbod van de dealers van een bepaald merk is dan ook vaak beperkt tot dat merk, soms aangevuld met enkele andere auto’s. Autobedrijven die zich op occasions richten hebben vaak een grotere keus en zijn vaak ook wat voordeliger.

Als je dus op zoek gaat naar een goede tweedehands auto, dan kun je heel goed terecht bij autobedrijven die een ruime keus hebben. Zoek je een specifiek merk of wil je een nieuwe auto kopen, dan kun je ook terecht bij een dealer.

Waar moet je op letten bij het kopen van een auto?

Een auto kan een flinke investering zijn, zeker als je kiest voor een kwalitatief goede auto. Het maakt dan niet uit of je een nieuwe auto of een gebruikte auto koopt. Een goede tweedehands auto kan nog jarenlang meegaan en voor die kwaliteit en gebruiksgemak betaal je een prijs. Het is daarom verstandig om goed voorbereid op pad te gaan als je een auto gaat kopen. Let op de volgende zaken bij het aanschaffen van een tweedehands auto:

  • Doe je eigen onderzoek naar de auto die je graag wilt hebben. Welke auto vind je mooi? Welke past bij je levenssituatie? Welke merken zijn het betrouwbaarst? Deze vragen beantwoorden maakt de zoektocht een stuk makkelijker.
  • Controleer de gegevens van het kenteken. Deze kun je eenvoudig invullen op de website van het RDW. Daarna kun je alle gegevens nalopen; apk, bouwjaar, technische gegevens etc. Je kunt ook navragen naar de onderhoudsgegevens van de auto. Een goed onderhouden auto is vaak betrouwbaarder.
  • Maak een lange proefrit en let daarbij op de belangrijkste zaken. Hoe klinkt de motor, loopt de motor goed? Hoor je andere vreemde geluiden? Hoe is het rijgedrag van de auto? Controleer of alles naar behoren functioneert of dat er bepaalde defecten zijn.
  • Onderwerp de auto aan een uitgebreide visuele controle.
  • Kies voor een betrouwbaar autobedrijf. Dit kun je doen door te controleren of het een erkend BOVAG bedrijf is. Dit keurmerk wordt namelijk alleen uitgereikt aan bedrijven die voldoen aan zeer strenge kwaliteitsnormen.

Kwaliteit bij van der Linden auto’s

Wil je een auto kopen in Zuid-Limburg? Ben je op zoek naar een autobedrijf met een groot aanbod aan goede occassions van verschillende bekende merken? Kom dan naar van der Linden auto’s in Hoogeveen. Wij richten ons specifiek op het inkopen en verkopen van kwalitatief hoogstaande occasions met recente bouwjaren. In ons wagenpark vind je onder andere auto’s van de volgende merken: Volvo, Opel, Audi, BMW en Ford. Dankzij een uitgekiend inkoopbeleid kunnen wij bovendien hele scherpe prijzen rekenen voor deze occasions. Zien we je snel verschijnen? Je bent van harte welkom!

1
Scan de code Open in browser