Pagina wordt geladen ...
Volg ons op facebook
Bekijk occasions
  • Scherp inkoopbeleid
  • Groothandelsprijzen
  • Hoge klanttevredenheid

bovag RDW erkend Nationale Auto Pas

"Zeer goed, Jan Schulten heeft ons goed begeleid en een mooie auto afgeleverd!"

Afschrijving van mijn auto berekenen

Als u in bezit bent van een auto, dan betaalt u niet alleen motorrijtuigenbelasting, autoverzekeringskosten, brandstofkosten en reparatie en onderhoudskosten, maar uw betaalt indirect ook afschrijving. Afschrijving betekent dat u gedurende de tijdsduur van het bezit van uw auto de waardevermindering voor uw rekening neemt. In de meeste gevallen betaalt u meer voor de aanschaf, dan dat het u opbrengt bij de verkoop. Het verschil in kosten is de afschrijving, die u dus inlevert. Om u te helpen om de afschrijving van uw auto te berekenen zetten wij dit voor u op een rij.

Benodigde gegevens en berekening

In het onderstaande overzicht staan de gegevens die nodig zijn om de afschrijving te berekenen:

  • Aanschafwaarde van uw auto;
  • De te verwachten gebruiksduur;
  • Restwaarde.

De aanschafwaarde kunt u het beste zo volledig mogelijk berekenen, dus alle bijkomende kosten zoals de kosten voor rijklaar maken, afleverkosten en/of extra opties die later zijn geïnstalleerd, bij de waarde op te tellen. De te verwachten gebruiksduur is misschien niet duidelijk vastgesteld maar dan kunt u deze berekening gebruiken om uit te rekenen wat voor u een gunstige termijn is. De restwaarde is niet altijd goed te bepalen maar daar kunnen wij u bij helpen. Of u vergelijkt de prijzen op een tweedehands automarkt/website. Onderstaand het rekenvoorbeeld:

  • Aanschafwaarde:   € 30.000,-;
  • Gebruiksduur:         5 jaar
  • Restwaarde:           € 10.000,-

De berekening is eenvoudig, trek de restwaarde af van de aanschafwaarde, € 30.000,- min € 10.000,- is € 20.000,-. Deel dit getal door het aantal jaren, € 20.000,- delen door 5 jaren is € 4.000,- per jaar. In dit voorbeeld is de bezitter van het voertuig dus € 4.000,- per jaar kwijt aan waardevermindering.

Kostenoverzicht

Naast de afschrijving zijn er meer kosten die u maandelijks kwijt bent aan uw voertuig. Wij willen u van harte uitnodigen om onze website te bezoeken of langs te komen in onze showroom, zodat wij samen met u uw maandelijkse kosten voor uw auto kunnen berekenen. Van der Linden Auto's helpt u niet alleen met het adviseren maar wij leveren ook de meest uiteenlopende auto's vanuit onze voorraad occasions of we zoeken de juiste auto voor u in ons uitgebreide netwerk.

Bekijk onze occasions

Niet de occasion gevonden die u zocht?

Neem vrijblijvend contact met ons op en wij helpen u met uw zoektocht!